Vila Angelina Kušići

Telefon: 065/8368888                                        Email adresa: vila.angelina.032@gmail.com

Ideje za aktivnosti dok boravite kod nas

Planina Javor: Aktivnosti 🔍

Da li boravak na planini volite da provedete aktivno – uz istraživanje okoline, rane jutarnje kafe, gastronomske specijalitete i duge šetnje, ili ste više za izležavanje u dvorištu, na ležaljkama, upijanje sunčevih zraka i čitanje knjige?! 

U Vili Angelini podjednako mogu uživati svi. I oni koji vole miran odmor, i oni koji su više za aktivan tip putovanja i odmora. 

PLANINA JAVOR: Ideje za aktivnosti

– Jutarnja kafa na terasi našeg restorana ili u dvorištu.
Ako volite ranije da ustajete, jutarnja kafa na terasi našeg restorana ili u dvorištu – na ležaljkama ili klupicama, biće vaš omiljeni užitak. U okviru zajedničke kuhinje možete i sami skuvati kafu/čaj, a možemo vam i mi skuvati u našem restoranu. Jutra su kod nas predivna, mirna, svežija, pa ih je prosto šteta prespavati. Slažete li se?!

– Čitanje knjige. 
U okviru zajedničke kuhinje koja je na raspolaganju gostima možete sa police izabrati neku od  knjiga i uživati u iščitavanju.

– Šetnja i istraživanje okoline. 
Ako poželite da prošetate i istražite našu okolinu, preporučujemo vam da se posavetujete prvo sa nama. Mi smo tu da vam damo predloge kuda se možete uputiti.
Na ovom linku možete pogledati koje se staze nalaze u našem okruženju.

– Poseta Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice. 

Na svega 10ak minuta hoda od naše vile nalazi se crkva Uspenja Presvete Bogorodice. Šetnja i obilazak crkve su nezaobilazan deo posete našem selu. Na vidikovcu kod crkve očekuje vas i jako lep pogled, zato ne propustite posetu našoj crkvi.

Crkva u Kušićima


– Obilazak vidikovaca u našem okruženju. 
U našoj okolini nalazi se nekoliko vidikovaca koji i te kako vrede vaše pažnje. Zato izdvojite vaše vreme i za njih i uživajte u lepoti kojom plene. Mi smo tu da vas uputimo kako da stignete do njih i koje sve vidikovce možete posetiti.

– Poseta Spomeniku Majoru Iliću. 
Javor je istorijska planina. Mesto na kom priroda grli istoriju. 
Nekadašnja srpsko turska granica. Zato je poseta istorijskim znamenitostima dok boravite na Javoru nešto što vam svakako preporučujemo da uvrstite u vaše planove. 

Spomenik Majoru Iliću


– Planinarenje. 
Najviši vrh planine Javor je Vasilin vrh (1519mnv) i planinarenje do vrha predstavlja pravu avanturu. Ako volite da osvajate vrhove i da pred sebe postavljate nove izazove, onda vam savetujemo da jedan dan izdvojite i provedete ga upravo na ovaj način.

– Nadmetanje u stonom tenisu ili stonom fudbalu, sa pogledom na planinu Mučanj.
U sklopu našeg objekta, gostima je na raspolaganju i soba za razonodu u kojoj se možete nadmetati u stonom tenisu ili stonom fudbalu, vežbati ili jednostavni sesti na foteljice i uživati u pogledu na planinu Mučanj. 

Na vama je da izaberete. Ako ste takmičarski tip, onda već znamo šta će biti vaš izbor. 


– Uživanje u gastronomskim specijalitetima naše kuhinje. 
U okviru usluge smeštaja, pružamo i uslugu ishrane u našem ugostiteljskom objektu Mali Odmor. Restoran ima dugu tradiciju, zato se i mi trudimo da to što duže očuvamo. 

Slatki specijaliteti, slani gurmanluci.. Ako ste gurman, morate se prepustiti našoj kuhinji koja je domaća i neodoljiva. 


– Za kraj dana, opuštanje uz zalazak sunca iz našeg dvorišta. 
Zalasci sunca u Kušićima su magični. Nakon aktivno provedenog dana, opuštanje uz zalazak sunca zvuči kao dobra ideja?! Zato čim sunce počne zalaziti, možete se zavaliti u ležaljku u vrtu koji miriše na planinsko cveće, pokošenu travu i gledati sunce kako polako zalazi iza planina u daljini. 

Naša vila smeštena je u selu Kušici, koje se nalazi 12 km od Javora prema Ivanjici i danas predstavlja vrlo interesantno mesto za sve ljubitelje mira, odmora i avantura. Posetite nas i uverite se u to koliko je kod nas lepo i zašto smo tako nadaleko hvaljeni.