Vila Angelina Kušići

Telefon: 065/8368888                                        Email adresa: vila.angelina.032@gmail.com

Vikend u Srbiji: Planina Javor

Gde za vikend u Srbiji tokom leta?!

Ako ste u potrazi za idejom gde biste išli na vikend putovanje tokom leta ili na odmor, onda su vam planina Javor i naše selo Kušići idealna destinacija i opcija.

Selo Kušići nalazi se u jugozapadnoj Srbiji. Predstavlja centar planine Javor, koja se prostire između reka Tisovice, Brnjice, Nošnice i Uvca. Od Beograda Javor je udaljen svega 3 i po sata vožnje.

Planina Javor
Vila Angelina - vaše mesto za odmor

Zašto baš vikend na planini Javor?

– Priroda je netaknuta, a mir i odmor zagarantovani.

– Domaća i sveža hrana će vas fascinirati.

– Čist vazduh je nešto što će vam i te kako prijati tokom boravka, a i planina je poznata po prirodnom fenomenu – ruži vetrova. 

– Za ljubitelje kulture, istorije i prirode ovo će biti savršeno mesto za istraživanje i upoznavanje.

– Sa preko 200 sunčanih dana godišnje, povoljnom klimom, bogatstvom biljnog sveta, bez aerozagađenja i buke, Kušići su pravo mesto za odmor i za lečenje mnogih bolesti, kao što su kardiovaskularne, respiratorne, bolesti štitaste žlezde, anemije, dijabetesa..
Zašto je boravak na planini Javor posebno dobar za vaše zdravlje i kako može da utiče na vaše zdravlje, saznajte klikom na link. 👆

– Gosti kod nas dolaze da se odmore u šetnji planinskim stazama, zbog branja lekovitog bilja na Javoru, obilaska kanjona reke Uvac, vožnje bicikla, upoznavanja prirodnih lepota Ivanjice.. 🌿

– Ako vam posao dozvoljava možete ostati i koji dan duže, pa nastaviti rad odatle. 

– Zalasci sunca su magični.

Kušići

Vikend u Srbiji: Šta možete posetiti dok boravite u Kušićima?

Boravak kod nas možete iskoristiti i tako što ćete posetiti našu predivnu okolinu.

Kako je planina bila nekada granica između Srbije i Turske, tako se danas na njenoj teritoriji mogu videti kulturno-istorijski spomenici, kao što su Spomenik Majoru Iliću i Šančevi Karađorđa iz Prvog Srpskog ustanka.

Zatim, posebno preporučujemo gostima posetu i šetnju do Crkve Uspenja Presvete Bogorodice, koja se nalazi u centru sela. Kako zbog same crkve, tako i zbog vidikovca koji je odatle neverovatan.

Za avanturiste preporučujemo planinarenje do vrha planine Javor – Vasilijin vrh, koji iznosi 1519 mnv.

I u neposrednoj blizini Kušića nalaze se gradovi Ivanjica i Sjenica, zatim Specijalni rezervat prirode Uvac, planina Zlatar.. Ako planirate vikend provesti na ovoj planini, sve ovo u kombinaciji sa odmorom, biće vam dovoljno da vas inspiriše. I da ideje kako da provedete lep i aktivan vikend u Srbiji.

Ako težite ka pravom odmoru, svežem vazduhu, miru i istinskim gostoprimstvom, planina Javor vam sve to pružiti. A možda i više od toga.

Nadamo se da smo uspeli da vam zagolicamo maštu i probudimo želju da posetite naše selo i planinu Javor.

Neka vaš izbor ovog leta bude planina Javor i vila Angelina.